Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karmelki z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 15 dag
miód 1 łyżka
cukier 1\\4 szkl
margaryna 1\\4

Przepis i sposób przygotowania na: karmelki z orzechami

polewa:
1/4 Kasia
kakao rozpuszczalne 2 łyżki

rozpuścic margarynę na patelni dodać cukier i miód, poczekać az sie roztopi. Dodać orzechy i prazyc ok 5 minut na wolnym ogniu. Następnie przełożyc do formy poczekac az przestygnie, pokroic wedle uznania i kształtu.
Polewa: rozpuscic margarynę w rondelku i dodac kakao, po rozpuszczeniu zdjac z ognia, maczac kawałki w polewie.
Poczekac chwilke az wystygnie i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 31.10.2012 06:50
mmm super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak