Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKI SCHABOWE ZAWIJANE Z SZYNKą, CEBULKą I SERKIEM TOPIONYM

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag.
serek topiony paprykowy 100 gram
cebula 1 szt.
olej do smażenia ok. 150 ml.
wędlina 20 dag.
Bułka tarta klasyczna Prymat ok. 150 gram
jaja 3 do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI SCHABOWE ZAWIJANE Z SZYNKą, CEBULKą I SERKIEM TOPIONYM

Mięso myjemy, kroimy na plastry grubości 1.5cm., rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy. Szynkę i cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy. Na rozbite i przyprawione schaby układamy porcję serka oraz porcję podsmażonej szynki. Zawijamy roladki, obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.02.2013 15:09
bardzo pysznie wyglądają
M-A-D-Z-I-A 31.07.2011 21:48
Fajny pomysł.Mnie się wieprzowina zawsze kruszy.I mimo tego że ją obtoczę w jajku i bułce to i tak na patelni wychodzi masakra ale to zdjęcie mnie inspiruje.
Gosia40 12.01.2011 11:57
pyszne roladki
iwona332 17.09.2010 22:45
super
Kate131 13.06.2010 09:40
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak