ROLADKI SCHABOWE ZAWIJANE Z SZYNKą, CEBULKą I SERKIEM TOPIONYM

ROLADKI SCHABOWE ZAWIJANE Z SZYNKą, CEBULKą I SERKIEM TOPIONYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    50 dag.
  • serek topiony paprykowy

    100 gram
  • cebula

    1 szt.
  • olej do smażenia

    ok. 150 ml.
  • wędlina

    20 dag.
  • bułka tarta

    ok. 150 gram
  • jaja

    3 do obtaczania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, kroimy na plastry grubości 1.5cm., rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy. Szynkę i cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy. Na rozbite i przyprawione schaby układamy porcję serka oraz porcję podsmażonej szynki. Zawijamy roladki, obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

13.02.2013 15:09
bardzo pysznie wyglądają

M-A-D-Z-I-A

31.07.2011 21:48
Fajny pomysł.Mnie się wieprzowina zawsze kruszy.I mimo tego że ją obtoczę w jajku i bułce to i tak na patelni wychodzi masakra ale to zdjęcie mnie inspiruje.

Gosia40

12.01.2011 11:57
pyszne roladki

iwona332

17.09.2010 22:45
super

Kate131

13.06.2010 09:40
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat