Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z borówkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40dag
mleka szklanka
masło 8dag
jajko
soli szczypta
cynamon 1łyżeczka
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z borówkami

Mąkę wymieszaj z mlekiem,solą,żółtkiem i roztopionym chłodnym masłem,zagnieć ciasto,owiń folią i wstaw na 60min do lodówki.Borówki wymieszaj z orzechami i cynamonem.Białko roztrzep z łyżeczką wody.Ciasto rozwałkuj na cienki placek.Wykrój z niego małe kwadraty.Brzegi każdego posmaruj białkiem,a na środku połóż łyżeczkę nadzienia.Złóż placki po przekątnej na pół i zlep,przyciskając brzegi widelcem.Smaż porcjami 2-3min w głębokim tłuszczu,osącz na bibule,po czym oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak