Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30dag
ziemniaki 4
boczek wędzony 10dag
cebula
mąki 1łyżka
śmietana 0,5szkl.
ząbek czosnku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica

Fasolę opłucz,zalej zimną wodą,zagotuj,odstaw na 2godz.Odcedź,wlej 2szkl. zimnej wody i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem,aż fasola zmięknie.W osobnym naczyniu ugotuj (w wywarze z fasoli) obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz posiekaną kapustę.Potem połącz zawartość garnków,wymieszaj z bulionem i gotuj 10min na małym ogniu.Pod koniec gotowania dodaj pokrojony i przesmażony z cebulką boczek.Przypraw zupę roztartym czosnkiem,maggi,pieprzem i solą,zaciągnij śmietaną,przykryj i zostaw na kilka minut na kuchence.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak