Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z camenberta z ananasem i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

camenbert 2 opakowania
orzechy nerkowca 1 łyżeczka
migdały 1 łyżeczka
śmietana 12% 2 łyżki
cukier
ananas z puszki 1 plaster
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z camenberta z ananasem i orzechami

1.Dojżały i miękki camenbert obrać z białej skórki i dokładnie utrzeć ze śmietaną na jednolitą masę.
2.Plaster osączyć z zalewy na ręczniku kuchennym.Ananas pokroić w bardzo drobną kosteczkę lub rozdrobnić w mikserze ( ewentualnie można dodać także kilka kawałków papaji).
3.Orzechy i migdały posiekać lub zmiksować.
4.Ananasa, ( papaję),orzechy i migdały dodać do masy serowo-śmietanowej i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić cukrem. Jeśli masa jest zbyt gęsta, to można dodać jeszcze odrobinę śmietany.
5.Ta pasta jest idealna do kanapek serwowanych do wszelakich win. Idealnie komponuje się także ze smakiem szynki parmeńskiej, szwarwaldzkiej lub podobnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 31.12.2011 19:17
brzmi apetycznie...
Dorian 25.09.2011 17:43
pychotka
suzana 22.07.2011 14:24
camembert tu bardzo pasuje :)
alaaa 22.12.2010 19:14
pyszności ,super pasta
pacpaw 05.11.2010 09:43
aż kusi aby wypróbować
Natalia/tubisiek 04.11.2010 09:49
pomysłowe ale wydaje się być bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak