Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 łyzka
olej 1 lyzeczka
marchew 1
por pol
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz pol lyzeczki
przyprawa uniwersalna 1 lyzeczka
majranek 1 lyzeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka
duże ząbki czosnek 2
cebula 3
chudej łopatki 1 kg
koncentrat pomidorowy 3 (30%)

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz

Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę (wielkość dowolna wg uznania)
Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.
Na tej samej patelni,obsmażyć mięsko na złoty kolor.
Dodać,cebulę,pokrojoną marchewkę,cienko pokrojonego pora. Wszystko zalać wodą(wody ma być tyle żeby przykryć mięso)
Dusić 15 min na małym ogniu,pod przykryciem.
Po tym czasie, dodać vegetę,listek, pieprz,paprykę,zmiażdżony czosnek.
Majeranek i koncentrat pomidorowy.
Dusić! Aż mięsko będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało).
Na końcu dodać łyżkę mąki,rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sosik. Gotując jeszcze około 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak