Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z jajek na twardo w stylu polskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 szt
chrzan ze słoika 2 łyżeczki
koperek świeży 2 gałązki
majonez 1 łyżka
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt
serek homogenizowany 100 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z jajek na twardo w stylu polskim

Jajka przekroić na połówki powyjmować żółtka i lekko wydrążyć białko. Buraka ugotować, jak na ćwikłę, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z chrzanem oraz serkiem. Doprawić solą i pieprzem. Żółtka i wydrążone części białka drobno posiekać, wymieszać z majonezem- doprawić do smaku. Pozostałe części białka napełniać buraczkami. Na buraczki nakładać pastę z żółtek i dekorować koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 08.12.2013 11:47
rewelacyjne
ziutula
ziutula 05.07.2012 20:45
moje ulubione smaki z jajkiem..
jolajka 14.04.2012 18:12
fajnie wygladają:0)
jeanette_v 21.02.2012 18:26
Prawdziwa uczta.
magduś83 17.12.2011 22:05
fajna ta przystawka
ZEWA 02.06.2011 13:24
pycha
SmacznaPyza 02.01.2011 13:28
ładnie, kontrastowo
MAR3STA 27.11.2010 23:36
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak