Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,8 kg
wędzony boczek 20 dag
natka pietruszki 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki z boczkiem

ziemniaki umyć obrać pokroić na dość grube plastry zalać zimną wodą ugotować na pół miękko osączyć naczynie żaroodporne nasmarować olejem ułożyć w nim ziemniaki oprószyć solą i pieprzem skropić olejem boczek pokroić na cienkie paseczki i posypać nimi ziemniaki wstawić do piekarnika w temperaturę 190stopni piec 30minut aż ziemniaki się zrumienią posypać natką i podawać z zsiadłym mlekiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak