Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto śliwkowe na maślance.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 szt
maślanka 1 szt
mąka 2,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej o,5 szkl
śliwki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowe na maślance.

Kruszonka:
10łyżek cukru
10łyżek oleju
10łyżek mąki
Jajka z cukrem ubijamy na pulchną masę i ciągle ubijając,wlewamy maślankę.Wlewamy olej,dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia ,dokładnie mieszamy.Śliwki przekrawamy na pół,pestkujemy.Blachę wykładamy papierem do pieczenia,wylewamy ciasto,na nim układamy połówki śliwek(środkiem do góry)Z podanych składników robimy kruszonkę i skubiąc ją palcami,układamy na śliwkach.Ciasto pieczemy 45 min. w temp.200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 26.08.2011 08:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak