Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z dżemem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 15 dag
cukier 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon łyżeczka
jaja 3 szt
jabłka 8 szt
dżem
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z dżemem.

Masło utrzyj z cukrem.Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cynamonem.Dodawaj do masy maślanej na przemian z jajkami,dokładnie wymieszaj.Formę(najlepiej okrągłą)natłuść,posyp bułką tartą.Włóż ciasto.Jabłka obierz,delikatnie wykrój gniazda nasienne(jabłek nie krój).Ułóż je na cieście,napełnij dżemem i rodzynkami.Piecz 60-70 min. w temp.180C-200C.Ostudź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak