Racuchy

Racuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • jajka

    2 sztuki
  • drożdże

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki wsypujemy mąkę pszenną, w garnuszku rozrabiamy drożdże wraz z niewielką ilością mleka i łyżką cukru, odstawiamy do wyrośnięcia, wyrośnięte dodajemy do mąki, wbijamy jajko, dodajemy sól, resztę cukru i mleka, wszystko razem mieszamy na gładką masę dodając rodzynki i smażymy na płytkim tłuszczu na złoty kolor z obu stron, posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

19.02.2014 22:42
często takie robię

IKrakowianka

19.12.2012 23:29
bardzo lubię

pawelek180844

17.05.2012 20:07
mniam!

adam1f

09.05.2012 23:37
dobre

jeanette_v

09.05.2012 08:52
Przepyszne!.

Goya

04.03.2012 18:42
dawno nie jadłam takich

Rogalik

03.07.2011 18:40
pyszniutkie

manaika

20.02.2011 15:11
narobiłaś mi ochoty na racuchy:)

irenka

19.02.2011 09:47
też uwielbiam racuchy

Myszka75

04.01.2011 08:27
pycha, uwielbiam racuchy:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat