Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
drożdże 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Do miseczki wsypujemy mąkę pszenną, w garnuszku rozrabiamy drożdże wraz z niewielką ilością mleka i łyżką cukru, odstawiamy do wyrośnięcia, wyrośnięte dodajemy do mąki, wbijamy jajko, dodajemy sól, resztę cukru i mleka, wszystko razem mieszamy na gładką masę dodając rodzynki i smażymy na płytkim tłuszczu na złoty kolor z obu stron, posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.02.2014 22:42
często takie robię
IKrakowianka 19.12.2012 23:29
bardzo lubię
pawelek180844 17.05.2012 20:07
mniam!
adam1f 09.05.2012 23:37
dobre
jeanette_v 09.05.2012 08:52
Przepyszne!.
Goya 04.03.2012 18:42
dawno nie jadłam takich
Rogalik 03.07.2011 18:40
pyszniutkie
manaika 20.02.2011 15:11
narobiłaś mi ochoty na racuchy:)
irenka 19.02.2011 09:47
też uwielbiam racuchy
Myszka75 04.01.2011 08:27
pycha, uwielbiam racuchy:)
marta639 17.09.2010 21:36
pychota
MAŁGORZATA108 25.06.2010 20:07
Ojej, chyba sobie jutro nie odpuszczę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak