Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek wędzony 40 dag
cebula 2 szt
kwaśna śmietana 1 szklanka
jaja 2 szt
czosnek 3 ząbki
żółty ser 20 dag
majeranek
olej
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z ziemniaków

ziemniaki obierz, ugotuj tak aby byly poltwarde. cebule obierz i pokroj w talarki, nastepnie zeszklij i oprusz majerankiem. boczek i ostudzone ziemniaki pokrój w plastry. w naczyniu zaroodpornym uloz naprzemiennie plastry boczku i ziemniaków, posyp zeszkloną cebula. jaja polacz ze smietana i rozstrzep. dopraw sola i pieprzem oraz zabkami czosnku. dodaj polowe startego sera. powstala masa polej skladniki w naczyniu. wstaw do rozgrzanego piekarnika. zapiekaj 40 mionut w temp. 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak