Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dkg
żeberka wieprzowe 60 dkg
boczek wędzony 50 dkg
kiełbasa chuda 50 dkg
ziemniaki 40 dkg
cebula 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
cukier
przecier pomidorowy
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na żeberkach

Żeberka ugotować z kostką bulionową, liściem laurowym i ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Boczek , kiełbasę i cebulę pokroić i podsmażyć na patelni. Ugotowane żeberka wyjąć i pokroić. Do wywaru wsadzić kapustę kiszoną i gotować. Pokrojone żeberka i podsmażony boczek, kiełbasę i kapustę wrzucić do gotującej się kapusty. Dodać przyprawy ( paprykę, pieprz, cukier, czosnek) oraz przecier pomidorowy. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 24.09.2011 18:18
super
marchewka 25.06.2011 23:10
mniam, dawno nie miałam...
marcia71 12.02.2011 22:07
moje danie na jutro:)
MAR3STA 06.11.2010 10:56
Znakomity!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak