Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z grochem jasiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiszonej kapusty 75 dag
mak 1-2 lyzki
masło 3 lyzki
cebula
kminek szczypta
sól
fasola biała 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z grochem jasiem

groch oplukac zalac na 8 godz zimna przegotowana woda a nastepnie ugotowac w tej wodzie. cebule drobno posiekac kapuste odcisnac pokroic wlozyc do garnka dodac lyzke masla kminek polowe pokrojonej cebuli. wszystkie skladniki zalac wrzatkiem i gotowac az zmieknie. pozostala cebule zeszklic na lyzce masla i dodac do kapust. z maki i masla zrobis zasmazke rozprowadzic odrobina wody lub rosolu wymieszac z kapusta. groch dodac do kapusty i zagotowac doprawic do smaku sola.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.02.2013 08:49
dobre;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak