Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
cebula
Kapusta słodka 80 dag
kiełbasa 10 dag
wieprzowina 0,5 kg
boczek wędzony 10 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę kiszoną przekroić kilka razy, zalać wodą i podgotować w odkrytym garnku. Słodką kapustę i obraną cebulę poszatkować, ugotować, dodać do kapusty kiszonej. Mięso pokroić na małe kawałki, obsmażyć na tłuszczu, gdy kapusta na pół ugotowana wrzucić mięso wraz z tłuszczem, dodać listek laurowy, ziele angielskie, powoli gotować.
Kiełbasę obrać, pokroić na kawałki, boczek pokroić w grubą kostkę, wytopić, dodać do kapusty. Bigos doprawić solą, pieprzem,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 24.09.2011 15:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak