Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka mielona 1 łyżka
ser żółty
smalec 3 łyżki
schab bez kości
cebula 2
majonez
ketchup pikantny 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: schab po włosku

schab rozbic. na blaszce ułożyc dwa plastry smalcu. na tych plastrach ułozyc schab, na to pokrojona cebule (w drobno pokrojona kostke) delikatnie posolic. wszystko przykryc kopiasta łyżka majonezu na to ser. to wszystko pokrywamy ketchupem jarzynka i papryka. wkladamy do pieca nagrzanego (200-220) piec okolo 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak