Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
papryka czerwona 1 szt
szynka wędzona 100 gramów
posiekany szczypior
olej do smażenia
jabłko 4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z szynką

Obrać cebulę i pokroić w kostkę.Paprykę umyć i pokroić w kostkę.Olej rozgrzać na patelni ,wrzucić cebulę i paprykę,dusić na małym ogniu.Pokroić szynkę w kostkę i dodać do warzyw ,podgrzewać jeszcze kilka minut.Na koniec dodać posiekane szczypior i pietruszkę.Z jabłek odciąć 1/3 część z góry. Małą łyżeczką wydrążyć jabłka ,pozostawić miąsz grubości około 1 cm.Napełniać jabłka nadzieniem. Piec około 30minut w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak