Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w estragonie i sosie śmietanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
śmietana 18 proc 1mała
pomidor
cebula
olej do smażenia
ząbek czosnku
przyprawa uniwersalna Kucharek
ryż paraboliczny woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w estragonie i sosie śmietanowym

Filet myjemy,osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w poprzek na pół.Kotlety lekko rozbijamy.Oprószamy z obu stron estragonem.Odstawiamy na 5minu.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy filety po ok.5minut z obu stron.Przekładamy do miski i przykrywamy,aby nie wystygły.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Do pozostałego ze smażenia filetów oleju wlewamy śmietanę i energicznie mieszamy,aż powstanie jednolity sos.Wsypujemy szczyptę estragonu,czosnek i vegetę.Dokładnie mieszamy.Do sosu wkładamy filety i gotujemy ok.5minut.Ryż gotujemy na sypko.Podajemy z mięsem,sosem i surówką.Do dania najlepiej pasują pokrojone w ćwiartki pomidory z cebulą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 12.05.2012 09:38
szkoda, że zdjęcie nieostre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak