Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe chude 500 gram
pieczarki 250 gram
cebule średnie 3 szt
papryka czerwona 2 szt
kostka rosołowa
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki

Mięso pokroić na kawałki,wrzucić do garnka,dodać kostkę rosołową,2 szklanki wody i gotować.Gdy mięso będzie miękkie dodać pokrojone w ćwiartki cebule,gotować 5 minut.Wyciągnąć wszystko z garnka,ostudzić.Pieczarki przekroić na pół i ugotować w osolonej wodzie.Mięso,cebule,pieczarki i paprykę nadziewać na wykałaczki,posypać przyprawą do grilla i piec w piekarniku według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.01.2012 10:53
uwielbiam
Edyta38 03.06.2011 09:08
pysznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak