Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe z serem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1kg
pieczarki 30dag
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia
ser żółty 8 (plasterki)

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe z serem i pieczarkami

Schab myjemy,osuszamy,kroimy na 8 kotletów.Kotlety rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron,aż się zrumienią.Pieczarki oczyszczamy,myjemy i kroimy w niezbyt cienkie plasterki.Dusimy na małej ilości oleju,aż odparują.Solimy.Na kotletach układamy po plastrze żółtego sera.Na ser kładziemy porcje pieczarek.Piekarnik rozgrzewamy do temp.150stopniC.Na blachę kładziemy papier do pieczenia,a następnie kotlety.Pieczemy ok.10minut,aż ser się roztopi.Podajemy z ziemniakami i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak