Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pleśniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
jajko 7 sztuk
palma 1 sztuka
aromat migdałowy 1 sztuka
kakao 4 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 sztuka
mąka ziemniaczna 1 łyżka
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: pleśniak

jajka oddzielamy żółtka od białek z mąki oraz 5łyżek cukru palmy proszku żółtek aromatu zagniatamy ciasto okruszkowe dzielimy na 3części do jednej dodajemy kakao i troszkę śmietany na blachę wykładamy najpierw białe ciasto na to wykładamy owoce na owoce ciemne ciasto na to wylewamy ubite białko ze szklanką cukru i mąką ziemniaczaną i na to białko wysypujemy resztę białego ciasta pieczemy od 30 do 40minut w 180stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak