Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dkg
pieczarki 20 dkg
natka pietruszki 2 łyżki
ziemniaki 2
ziele angielskie 2 sztuki
kasza jęczmienna 2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Do garnka wkładamy boczek gotujemy około 20 minut,wyjmujemy
do wywaru wkładamy startą marchewkę, pietruszkę, seler, listek i ziele, jak się zagotuje wsypujemy kasze, następnie ziemniaki dosalamy i pieprzymy.
gotujemy do miękkości i dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, chwilkę pogotować i dodać posiekaną natkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 28.09.2011 13:58
supcio
Magda60 02.05.2011 09:21
moja tez
Magda60 02.05.2011 09:21
moja tez
Magda60 02.05.2011 09:20
moja tez
msmariusz 18.04.2011 23:19
moja ulubiona zupka
marcia71 14.03.2011 12:28
nie robiłam jeszcze z pieczarkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak