Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa pasta na kanapki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki czerwone 2
ząbek czosnku
cebula 1/2
sól
pieprz
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa pasta na kanapki

Papryki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200stopni C ok. 15minut (aż na skórce pojawią się czarne plamki).

Następnie przekładamy do foliowego woreczka i odkładamy, aby przestygły. Obieramy ze skórki, kroimy w dość duże kawałki. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy paprykę, sól i przyprawy. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy.

Wsypujemy do pasty i mieszamy. Smarujemy pieczywo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak