Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorów 5 sztuk
cebuli 1 sztuka
czosnku 1 ząbek
masła 2 łyzki
mąki 1 łyżka
białej fasoli 2 puszki
siekanej natki pietruszki 1/2 pęczka
bazylia sól pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w pomidorach

Masło rozgrzać na oleju dodać pokrojoną cebulę i czosnek, przesmażyć, dodać pokrojone pomidory , podlać trochę wodą i dusić do rozpadnięcia pomidorów. Dodać osączoną fasolę i mąkę rozprowadzoną w 2-3łyżkach zalewy z fasoli . Doprawić przyprawami. Posypać pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 17.02.2011 09:57
fajna - jarska wersja fasolki po bretońsku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak