Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże cebule

    4
  • marchewki

    2
  • kostki rosołowe

    2
  • mąki pszennej

    2 łyżki
  • ziemniaki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule kroimy i wrzucamy do dużego garnka na rozgrzany olej, posypujemy przyprawą uniwersalną. Smażymy aż będzie zrumieniona, posypujemy mąką i mieszamy. Gdy zrumieni się jeszczcze bardziej zalewamy wodą (tak do połowy garnka). Wrzucamy pokrojona w kostkę marchew, pietruszkę , seler i ziemniaki, gotujemy do miękkości. Zdejmujemy z ognia i miksujemy. Dolewamy wody (do pełnego garnka), doprowadzamy do wrzenia , przyprawiamy. .

Zupka najlepiej smakuje z czerstwym chlebem lub grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

treonina

21.06.2011 18:58
Najlepiej smakuje po dodaniu startego żółtego sera.

Migori

08.09.2010 11:35
Uwielbiam zupę cebulową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat