Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże cebule 4
marchewki 2
kostki rosołowe 2
mąki pszennej 2 łyżki
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebule kroimy i wrzucamy do dużego garnka na rozgrzany olej, posypujemy przyprawą uniwersalną. Smażymy aż będzie zrumieniona, posypujemy mąką i mieszamy. Gdy zrumieni się jeszczcze bardziej zalewamy wodą (tak do połowy garnka). Wrzucamy pokrojona w kostkę marchew, pietruszkę , seler i ziemniaki, gotujemy do miękkości. Zdejmujemy z ognia i miksujemy. Dolewamy wody (do pełnego garnka), doprowadzamy do wrzenia , przyprawiamy. .

Zupka najlepiej smakuje z czerstwym chlebem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 21.06.2011 18:58
Najlepiej smakuje po dodaniu startego żółtego sera.
Migori 08.09.2010 11:35
Uwielbiam zupę cebulową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak