Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa żurkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienkiej kiełbasy 25 dag
czosnku 2 ząbki
śmietany 3 łyżki
mąki 2 łyżki
octu 1 łyżka
majeranek sól pieprz
jajek ugotowanych na twardo 5 sztuk
bulion 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa żurkowa

Zagotować około 2 l bulionu , dodać przeciśnięty czosnek , pokrojoną kiełbasę , majeranek i ocet. Zagęścić mąką , śmietaną i doprawić przyprawami do smaku. Na talerzu położyć dwie połówki jajek i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak