Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełek 4 sztuki
pieczarek 10 sztuk
śmietany 4 łyżki
cebuli 1/2 szt
masła 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek sól pierz siekana natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z grzankami

Skrzydełka umyć , zalać dwoma litrami wody , ugotować z dodatkiem vegety i obranych , pokrojonych w plasterki pieczarek. Mięso wyjąć, przestudzić i obrać ,dodać do zupy razem pokrojoną i przesmażoną na maśle cebulą i śmietaną. Doprawić przyprawami do smaku , posypać natką pietruszki . Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 07.12.2016 08:43
zupka pysznie się prezentuje
agaK. 13.07.2015 16:18
Ja bym musiała jednak na prawdziwej włoszczyźnie ją zrobić, nie lubię zup na kucharkach i wegetach...
Kasiaaa 07.05.2015 16:43
Pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak