Parówki smażone z jabłkiem i cebulą

Parówki smażone z jabłkiem i cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    10 sztuki
  • jabłko

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • olej

    do smaku
  • piwo

    0,5 szklanki
  • woda

    0,5 szklanki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Olej rozgrzać na patelni. Parówki obrać z owijek a następnie podsmażyć z każdej strony. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę. Dodać do parówek i podsmażyć. Dodać piwo i wodę i doprowadzić do zagotowania. Dodać kostkę rosołową i ponownie zagotować. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

07.12.2013 10:45
jeszcze takich nie jadłam

Angelika10

07.11.2012 02:03
smaczne

caralajna

21.08.2012 08:47
ciekawy przepis, mniam

treonina

11.06.2012 08:38
parówki z jabłkiem? ciekawe połączenie

IKrakowianka

14.03.2012 20:48
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat