Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona wołowina z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
groszek zielony 1 puszka
papryka czerwona 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
kiełki soi 200 g
sól do smaku
olej 10 łyżek
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
cukier do smaku
pieczarki 6 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona wołowina z warzywami

Mięso myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy w kostkę. Olej połączyć z mąką i dodać przyprawy. W takiej marynaty wkładamy mięso na ok 30 min. Warzywa umyć, które trzeba obrać i pokroić. Marchewkę w słupki, paprykę w kostkę, pieczarki w plasterki, cebulę w piórka. Dodać kiełki oraz groszek. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięsko. Gotowe przełożyć na talerz. Na tłuszcz z mięsa wylać marynatę oraz dodać warzywa i smażyć. Pod koniec smażenia dodać mięsko i poddusić jeszcze kilka minut. Podawać ciepłe. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.12.2013 10:42
bardzo lubię
caralajna 20.08.2012 08:58
super
rosik93 17.09.2011 22:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak