Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolanka z sosem pomidorowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 40dag
papryki czerwone 4
pomidory duże 4
cebula czerwona
cebula biała
bazylia świeża 5listków
natka piertuszki posiekana garść
sól
pieprz
chili
ząbek czosnku
olej
Makaron kolanka 1op.

Przepis i sposób przygotowania na: kolanka z sosem pomidorowym

Cebulę obieramy i kroimy w piórka,a papryki w kostkę.Pomidory nacinamy,sparzamy,zdejmujemy skórkę,a miąższ kroimy w kostkę.Czosnek siekamy.Boczek kroimy w cienkie paski.Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę.Dodajemy boczek i smażymy ok.5minut.Wkładamy czosnek,podsmażamy.Dodajemy paprykę.Dusimy ok.8minut,mieszając.Dodajemy pomidory i po ok.5minutach wsypujemy przyprawy i natkę.Dusimy jeszcze ok.10minut.Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.Na talerzu najpierw układamy porcję makaronu,następnie polewamy go porcją sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 05.03.2011 20:07
Uwielbiam takie potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak