Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki Dziadka Mietka

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka średnia
ryż 2 torebki
kiełbasa 1 laska
karkówka 0,5 kg
pieprz do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
masło
papryka czerwona 1 łyżeczka
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki Dziadka Mietka

Kapustę gotujemy i stopniowo ściągam liście. Gotujemy ryż. Cebulkę szklimy na masełku dodajemy zmieloną karkówkę i zmieloną laskę kiełbasy ( wcześniej ściągamy skórę). Dusimy do miękkości. Do ugotowanego ryżu dodajemy mięso z kiełbasą i cebulką. Doprawiamy do smaku pieprzem, Kucharkiem i solą i papryką czerwoną. Wszystko dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy na liście i zawijamy. Na dnie dużego garnka wykładamy liście kapusty i kładziemy gołąbki. Podlewamy bulionem ( można zrobić z kostek rosołowych). Pieczemy w piekarniku około 70 min w 180 stopniach. Podajemy polane masełkiem lub sosem. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika156 05.11.2010 14:58
pychaa:)
Mala 03.11.2010 13:07
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak