Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 30 dag
śmietana 12-procentowa 150 ml
sól i pieprz 1 szczypta
bulion 1 kostka
marchew 1 sztuka
por 1 sztuka
seler 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna zupa grzybowa

Grzyby oczyścić, pokroić.wrzucić do wody dodać obrane i pokrojone warzywa i kostki bulionowe. Zupę gotować na małym ogniu, pod przykryyciem, ok. 40 minut (aż grzyby i warzywa będą zupełnie miękkie). Na koniec dodać śmietanę,sól i pieprz. Podawać z łazankami lub grzankami z chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak