Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab na bordowo

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
wino czerwone wytrawne 1,5 szklanki
cebula czerwona 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab na bordowo

Schab pokroić na kotlety. Rozbić je tłuczkiem do mięsa, dobrawić solą i pieprzem i podsmażyć na oleju.
W tym czasie obrać cebulę i pokroić ją w pióra.
cebulę ułożyć na mięsie, dusić wszystko chwilę pod przykryciem.
Wino zmieszać z borówkami i zalać tym mięso na patelni. Gotować ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 03.01.2011 20:53
pierwszy raz widzę taki schab, ciekawe
Tahitha 08.12.2010 05:41
Nazwa wspaniała. Mam nadzieję, że smak też wspaniały.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak