Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miesko w słoiku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół kg miesa mielonego drobiow
czosnek ,pieprz ziołowy

Przepis i sposób przygotowania na: Miesko w słoiku

Mielone mięso drobiowe przełożyć do miski. Dodać majeranek, gorczycę, Vegetę, pieprz, granulowany czosnek, pieprz ziołowy i ostrą paprykę w proszku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do czystych i suchych słoików.

Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody. Moczyć przez kilka minut, a następnie podgrzać do rozpuszczenia się żelatyny (cały czas mieszając).

Do słoiczków z mięsem wlać ciepłą rozpuszczoną żelatynę i zakręcić słoiki. Pasteryzować w ganku pod przykryciem, na małym ogniu około 90 minut.

Składniki wystarczą na około 2 słoiczki po 300 ml.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.09.2013 20:14
Ja też lubię takie mięsko
caroline1983 03.12.2011 19:25
fajny pomysł na konserwę
ziutula
ziutula 26.07.2011 20:05
coś dobrego...
ziutula
ziutula 26.07.2011 20:05
coś dobrego...
romanrafal
romanrafal 02.02.2011 16:47
super
ElizaT 26.11.2010 19:48
muszę kiedyś takie zrobić
MAR3STA 19.11.2010 15:59
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak