Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielonka drobiowa słoikowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 0,5 kg
pieprz ziołowy,ostra papryka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielonka drobiowa słoikowa

Mielone mięso drobiowe przełożyć do miski. Dodać majeranek, gorczycę, Vegetę, pieprz, granulowany czosnek, pieprz ziołowy i ostrą paprykę w proszku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do czystych i suchych słoików.

Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody. Moczyć przez kilka minut, a następnie podgrzać do rozpuszczenia się żelatyny (cały czas mieszając).

Do słoiczków z mięsem wlać ciepłą rozpuszczoną żelatynę i zakręcić słoiki. Pasteryzować w ganku pod przykryciem, na małym ogniu około 90 minut.

Składniki wystarczą na około 2-3 słoiczki po 300 ml.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 06.04.2011 10:32
przyrządziłam :) jest pyszna, polecam wszystkim.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak