Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z twarogu i jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłek 500 g
jaja 2
pełnoziar mąki pszennej 1 łyżka
proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
esencja waniliowa
miodu 3 łyżki
sok z cytryny
margaryna do formy
rodzynków 2 łyżki
cynamon
masło
twaróg 500 (chudy)
rum 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z twarogu i jabłek

Obrane jabłka pokroić w cienkie cząstki. Twaróg utrzeć z żółtkami, mąką, wanilią, rumem, sokiem z cytryny, proszkiem do pieczenia i miodem. Ubić pianę z białek na sztywno i ostrożnie wymieszać z masą twarogową. Posmarować margaryną formę sufletową. Ułożyć w niej pokrojone cząstki jabłka, umyte rodzynki i oprószyć odrobiną cynamonu. Wyłożyć na wierzch masę twarogową i obłożyć kilkoma wiórkami masła. Piec ok 50 min w piekarniku rozgrzanym do 180 St C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak