Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na pizze dobre bo chrupkie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
sól 1 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżki
drożdże 5 g
cukier 1 łyżki
olej roślinny 1/2 szkl
woda 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pizze dobre bo chrupkie

wszystkie składniki łączymy i pozostawiamy do wyrośnięcia, ok 40minut, wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy na ok 2 cm, czekamy aż wyrośnie i nakładamy farsz, według uznania , piecze się dobrze i niema zakalcu!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak