Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 30 g
ser ementaler 30 g
pomidor 2 szt
papryka czerwona 1 szt
ziemniaki gotowane 5 szt
sól 1 łyż
Pieprz biały mielony Prymat 3 łyż
pieczarki 30 g
śmietana 30% 1 szklanka
jajko 1 szt
papryka zielona po 1 szt
papryka żółta po 1 szt
papryka czerwona po 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z boczkiem

boczek, pomidor, papryka w różnych kolorach, ziemniaki i pieczarki kroimy w kosteczkę około 4 cm, wszystko wrzucamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy solą i pieprzem, zalewamy śmietaną z jakiem i pieczemy ok 30 minut w 200st, na koniec posypujemy serem, aby się nie spalił podczas pieczenia, podajemy z surówką lub keczupem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak