Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SALATKA Z MARYNOWANYCH PIECZAREK I PAPRYKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki marynowane 2 sł
ogórki konserwowe kilka
kukurydza w puszce
paptyka konserwowa 1\\2 sł
jaja 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SALATKA Z MARYNOWANYCH PIECZAREK I PAPRYKI

Sos:
3/4 szklanki majonezu
3 łyżki musztardy p
rzyprawa typu vegeta
pieprz czarny i ziołowy
słodka i ostra papryka
Pieczarki osaczyć na sitku i grubo pokroić. Osaczyć kukurydze. Pokroić ogórki w plasterki, a paprykę w słupki. Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na ósemki.
Majonez wymieszać z musztardą, doprawić do smaku przyprawa typu vegeta, pieprzem czarnym i ziołowym, a także papryką słodka i ostrą.
Połączyć pieczarki, kukurydzę, ogórki, paprykę oraz jajka. Składniki lekko wymieszać, polać sosem majonezowym i ponownie wymieszać. Sałatkę posypać z wierzchu dowolna zielenina

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak