Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz syberyjski.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak ćwikłowy 1 szt
ziemniaki 2 szt
kapusta biała 10 dag
fasola 10 dag
seler kawalek
czosnek ząbki
śmietana 18 proc
natka pietruszki
przyprawa uniwersalna
cebula po 1 szt
marchew po 1 szt
pietruszka po 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz syberyjski.

Na pulpeciki;
^^^
20 dkg,wieprz.lub wolowiny
1 cebula
5 g.masla
1 jajko
czosnek ,sol pieprz

Zaczynam od przygotowania pulpecikow.Do zmielonego miesa dodajemy zeszklona cebule,rozpuszczone maslo,jajko ,sol i pieprz do smaku.Mieszamy i formujemy pulpeciki i gotujemy je w osolonej wodzie 5-6 min..Wyjmujemy pulpeciki z rosolu i do powstalego wywaru wrzucamy utartego buraka.Ja dodaje lyzke octu ,aby wzmocnic kolor buraka i pol lyzeczki cukru gotoujemy do miekkosci .Oddzielnie moczymy dzien wczesniej fasolke i gotujemy ja, az bedzie miekka .Razem z fasolka gotujemy starte warzywa na tarce na grubych oczkach.,kapuste kroimy i pora w plasterki.Pod koniec dajemy ziemniaki pokrojone w kostke .Gotyjemy jeszcze 15 min.,przyprawiajac .Laczymy wszystko .Na koncu dodaje pulpeciki.Doprawiam czosnkiem,koprem i smietana z 2 lyzkami maki.Posypac pokrojona natka pietruszki. Jest po prostu pyszny .Oczywiscie trzeba dolac wody .wedlug uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak