Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wieprzowy na piwku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 2 łyż
śliwki suszone 50 g
pomidor malinowy 4 szt
seler naciowy 3 łodygi
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól i pieprz po 3 szczypty
groszek konserwowy 1 puszka
wieprzowina 500 (łopatka)
piwo jasne 0,33 ml
natka pietruszki 1 pęk

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy na piwku

śliwki namoczyc , pomodory sparzyc i ściągnąc skórkę, seler pokroic w kawałki ok 2-3 cm, mięsko pokroic w większe kawałki obtoczone w mące przyrumienic na smalcu wrzucic do garnka wraz z tym tłuszczem dodac śliwki, pomidorki i przyprawic, dodac piwo, posolic dusic ok 40minut na małym ogniu posypac natką pietruszki podawac z ryżem lub ziemniakami i groszkiem np z puszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak