Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w cieście.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 8 plasterków
mąka 6 łyżek
jajko 1 szt.
olej 1 łyżka
woda 2 łyzki
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w cieście.

W miseczce wymieszać mąkę z jajkiem,olejem,dodać wodę,sól i gałkę muszkatołową.
Całość dobrze wymieszać drewnianą łyżką lub mikserem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz,jedną stronę mortadeli maczać w cieście i ta strona kłaść na patelnię, a następnie z wierzchu polać ciastem,placek obrócić i dosmażyć
Podawać z ziemniakami i surówkami jako danie obiadowe.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.01.2014 06:48
szybko i smacznie
alaaa 21.12.2013 20:11
dawno nie jadłam, zapomniałam już o martadeli
marzencia2007 18.07.2013 22:43
nigdy nie robiłam, ale myślę że skuszę sie na wypróbowanie przepisu, lubię mortadelę
IZABELA29 25.12.2012 09:49
oj dawno nie jadłam ale przyznam że smakowała kiedyś
anemon 31.03.2012 07:08
Ciekawy i pomysłowy przepis.
LuKaSz4761 06.12.2011 09:29
Super przepis!
ankaryba 31.08.2011 11:30
fajne;)
ankaryba 31.08.2011 11:30
fajne;)
misia53 06.05.2011 15:31
a spróbuj jeszcze do panierki zetrzeć trochę sera żółtego .... pycha!
barbara11561 06.05.2011 07:03
Bardzo smaczna
krzyniu1984 02.12.2010 07:36
proste ale bardzo smaczne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak