Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta czyli włoskie grzanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb na zakwasie kilka kromek
oliwa
czosnek zabek
pomidory
sól
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta czyli włoskie grzanki

Kromki chleba opiekamy tak długo aż będą chrupiące (ja zrobiłam to w tosterze). W tym czasie obieramy pomidory ze skórki, usuwamy sok z ziarenkami, miąższ kroimy w kosteczkę. Ząbek czosnku obieramy, przecinamy na pół. Gorące, chrupiące grzanki nacieramy czosnkiem (3-4 potarcia :), polewamy oliwą z oliwek. Kostkę pomidora solimy i błyskawicznie przenosimy na grzanki zanim puści sok. Dekorujemy bazylią. Jemy natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 20.11.2015 15:03
prosto szybko i smacznie
Joanna108
Joanna108 17.03.2011 16:39
proste, ale niezwykle smaczne !!!
dorota20w 03.11.2010 21:54
dziękuję :)
MAŁGORZATA108 03.11.2010 09:02
Wygląda bardzo apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak