Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z winogronami i serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykorie 2
sałata lodowa 1/2 główki
kapusta czerwona 4 liście
winogrona 250 gram
ser z błękitną pleśnią 200 gram
łyżka posiekanej natki 1
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
miód 2 łyżeczki
oliwa 4 łyżki
sól
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z winogronami i serem pleśniowym

Cykorię, sałatę i liście kapusty umyj. Odetnij twardy głąb cykorii, porozdzielaj liście. Liście sałaty porwij na kawałki. winogrona umyj, duże przekrój na pół, ser pokrój w kostkę.
Energicznie wymieszaj musztardę, miód, oliwę, aż uzyskasz sos o konsystencji emulsji. Przypraw pieprzem i odrobiną soli. Sałatę, cykorię i liście kapusty ułóż na talerzach, na nich winogrona i ser. Posyp orzechami i natką, polej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 17.03.2012 07:36
pycha
kanu83 20.07.2011 14:10
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak