Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z żółtym serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
jajko 2 sztuki
masło roślinne 4 dag
żółty ser 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-5 dag
natka pietruszki 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z żółtym serem

Z mąki pszennej, jednego jajka, masła roślinnego i szczypty soli należy zagnieść ciasto. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać go z bułką tartą, jednym jajkiem i drobniutko posiekaną natką pietruszki. Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać z niego krążki( może być przy pomocy szklanki), nakładać na nie farsz serowy i dobrze zlepiać na kształt pierogów. Pierożki wrzucać na gotującą się, lekko osoloną wodę. Ugotowane pierogi wyjmować łyżką cedzakową i podawać roztopionym masłem roślinnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.02.2014 17:58
super są takie pierogi
alinka45 06.01.2013 20:28
świetny pomysł
ben-ka 27.05.2012 09:34
Robię podobnie bo smakują mi pierogi z takim farszem.
Katarzyna/kate1980 12.05.2012 22:54
ciekawy przepis
Allice 13.07.2011 14:38
ciekawy pomysł :)
Iwusia 15.10.2010 19:06
ciekawe :)
babeczka007 10.09.2010 21:40
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak