Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany z grzybami z szybkowaru

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser
kartofle
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany z grzybami z szybkowaru

80 dag bakłażanów
20 świeżych grzybów
8 łyżek oleju
10 dag tartego żółtego sera
40 dag kartofli
2 łyżki siekanej zieleniny
sól i pieprz do smaku

Całe bakłażany i oczyszczone kartofle oraz grzyby pokroić w plasterki, włożyć do szybkowaru, posolić i popieprzyć. Wlać olej, wymieszać dodać 0.5 szklanki wody. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 10-15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po uduszeniu wymieszać z tartym serem i zielenina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak