Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z masą brzoskwiniową

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 12
mąki 1,5 szkl.
cukru 1,5 szkl.
proszku 1,5 lyżeczki
kakao 2 lyżeczki
brzoskwiń puszka
budynie śmietankowe 2
masła lub margaryny kostka
mleko do kremów
migdały
wiśnie kandyzowane
kilka delicji

Przepis i sposób przygotowania na: tort z masą brzoskwiniową

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę z proszkiem, piec w temp 180 C ok. 20 minut. Biszkopty pozostałe upiec tak samo, do różowego na końcu wsypać suchy kisiel, do trzeciego kakao. Wystudzić.
Na soku z brzoskwiń ugotować budynie-można dosłodzić do smaku, przestudzony zmiksować z masłem. Wymieszać z kawałkami brzoskwiń.
Ubić kremy z mlekiem.
Przełożyć tort: biszkopt kakaowy, masa brzoskwiniowa, biszkopt różowy, krem czekoladowy, biszkopt jasny, wierzch i boki tortu krem śmietankowy, udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 21.05.2011 00:05
super
krzyniu1984 20.12.2010 14:02
rewelacja!!
Justyna70 17.11.2010 07:31
zgadzam się! jest super!
mdepfs 03.11.2010 17:53
piękny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak