Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3
mleko 0,5 litra
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
wiórki kokosowe
krakersy
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: rafaello

Ugotować budyń ciągle mieszając, ostudzić i utrzeć z masłem, na koniec dodać wiórki. Układać na blasze krakersy-budyń-krakersy-budyń. Posypać ciasto wiórkami, można zrobić \"krówkę\" nakrapiając czekoladę:) Najlepiej smakuje jak już ciasta prawie nie ma, czyli na jakiś 2-3 dzień. Wtedy się przegryza i wręcz rozpływa się w ustach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 21.01.2014 14:16
pyszny pomysł
Agiatis 20.06.2011 22:36
wygląda świetnie:)!
mysza666 26.04.2011 19:19
Oj spaliłam twój żart;)
anemon 26.04.2011 05:37
mysza666, no oczywiście wiem, że żarcik. Ja też chciałam być dowcipna precyzując swoją wypowiedź, ale jakoś słabo mi wyszło. Może innym razem. A ciacho i tak muszę zrobić.
Ewelina38 25.04.2011 20:00
uwielbiam to ciasto !!!
mysza666 25.04.2011 19:11
Ok ok taki żarcik z mojej strony:)
anemon 25.04.2011 18:42
mysza666, oczywiście, że sie nie piecze, powinnam napisać \" nie przygotowywałam\", zastosowałam skrót myślowy, że jak ciasto to znaczy piec ciasto.
Motorek 28.03.2011 19:10
pycha
Mysiunia 26.03.2011 09:24
uwielbiam:)
mysza666 21.03.2011 23:51
Może dlatego, że tego ciasta się nie piecze;)
anemon 21.03.2011 20:16
Mam już zapisanych kilka przepisów na to ciasto, ale jak dotąd jeszcze go nie piekłam.
mirosława4 09.03.2011 15:06
super ciacho
Teresa19 08.02.2011 11:41
Pycha.
mirosława4 17.12.2010 20:41
pyszności
Ewa111 02.12.2010 13:46
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak